Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ο ιστότοπος Gorakis.gr περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο αποτελεί την ηλεκτρονική παρουσία του καταστήματος με την επωνυμία «Γκοράκης» και τον διακριτικό τίτλο «Gorakis.gr» (ΑΦΜ  119559401 – ΔΟΥ: ΔΡΑΜΑΣ). Η έδρα του καταστήματος βρίσκεται ΣΚΡΑ 30  Τ.Κ. 66100 Δράμα Ελλάδα.

Το Gorakis.gr καταβάλει καθημερινά κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των πελατών του. Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου e-shop σηματοδοτείται η έναρξη μίας μορφής προηγμένης επικοινωνίας του καταστήματος με τους πελάτες του. Το παρόν e-shop απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του internet που επιθυμούν την άμεση ενημέρωση τους στα προϊόντα που προσφέρει το κατάστημά μας σε συνδυασμό με τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών, κατόπιν εξ’ αποστάσεως διαδικτυακής παραγγελίας, πάντοτε υπό την επιφύλαξη της επάρκειας των αποθεμάτων του καταστήματος.

Το Gorakis.gr στοχεύει στην άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών του με την συνεχή υπευθυνότητα και τη καλλιέργεια εμπιστοσύνης, που επιδεικνύει σε όλη την πορεία της επιχειρηματικής του ανάπτυξης  από το 1981 έως και σήμερα.

Οι παρόντες όροι είναι απολύτως συμβατοί με το ισχύον ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο ενώ οι χρήστες αναγνωρίζουν το δικαίωμα του καταστήματος να μεταβάλλει διατάξεις των παρόντων όρων, στο μέτρο που δεν αφορούν δεσμευτικές νομικά υποχρεώσεις του και χωρίς να επηρεάζονται τετελεσμένες καταστάσεις.

Ο χρήστης του διαδικτυακού τόπου αναγνωρίζει ότι διάβασε τους παρόντες όρους, συμφωνεί με αυτούς και αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης τους.

Θεωρούμε υποχρέωση μας ο πελάτης να είναι πάντα ενημερωμένος και διασφαλισμένος. Για τον λόγο αυτό ενημερώνουμε τους πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος μας για τα ακόλουθα θέματα:

Α. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)

Στο Gorakis.gr λαμβάνουμε υπόψιν το προσωπικό απόρρητο και την εμπιστοσύνη σας πολύ σοβαρά. H Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σκοπεύει να διασφαλίσει πως οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο, που συλλέγεται από το Gorakis.gr θα προστατεύεται, θα χρησιμοποιείται, θα φυλάσσεται και θα επεξεργάζεται από εμάς με σκοπό τη μεταξύ μας επικοινωνία και την παροχή υπηρεσιών, συμβατών πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιδιοκτησίας των προσωπικών δεδομένων Κανονισμός (EU) 2016/679. Δείτε Αναλυτικά την Πολιτική Απορρήτου.

Β. ΤΟ ΠΩΛΟΥΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ

Τα χαρακτηριστικά και άλλα στοιχεία των προς πώληση προϊόντων είναι διαθέσιμα και μπορείτε να τα πληροφορηθείτε ακολουθώντας τις οδηγίες αναζήτησης που παρατίθενται στην ιστοσελίδα μας και κάνοντας «κλίκ» στο όνομα του αντίστοιχου προϊόντος.

Γ. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Η πραγματοποίηση παραγγελίας μέσα από το e-shop, αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως ρυθμιζόμενη από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του e-shop, έχετε εφόσον είστε δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, (εφόσον έχετε συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας σας και δεν τελείτε σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Σε παραγγελίες μπορούν να προβούν και εκπρόσωποι νομικών προσώπων ενώ το κατάστημα επιφυλάσσεται του δικαιώματος του να αξιώσει από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.

Διαδικασία Πραγματοποίησης Παραγγελίας Μέσω e-Shop:

1.Συμπλήρωση ειδικής φόρμας με τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη της σύμβασης πώλησης.

2.Την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της σύμβασης πώλησης και των όρων χρήσης, που δίνεται στον ενδιαφερόμενο από τον διαδικτυακό τόπο.

Για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση όλων όσων επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, το Gorakis.gr διαθέτει τους ακόλουθους εναλλακτικούς Τρόπους Πληρωμής:

 • Με αντικαταβολή (για παραγγελίες μικρότερες των 50.00€ υπάρχει επιβάρυνση με έξοδα αντικαταβολής +2.00€)
 • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
 • Με κάρτα μέσω Viva Payments

Ο καταναλωτής μέσω του διαδικτυακού τόπου ενημερώνεται από το κατάστημα πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας του για την ταυτότητα και τη διεύθυνση του προμηθευτή, τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του προϊόντος, την τιμή, την ποσότητα, τις δαπάνες μεταφοράς, τον τρόπο πληρωμής, τον τρόπο παράδοσης, την διάρκεια ισχύος και την τιμή της ενδεχόμενης προσφοράς, όπως και για το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Με την αποστολή της φόρμας παραγγελίας, ο καταναλωτής λαμβάνει διαδικτυακά αντίγραφο της παραγγελίας, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει.

Στις τιμές που αναγράφονται στους σχετικούς καταλόγους κάτω από κάθε προϊόν συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α (24%), ενώ το Gorakis.gr επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναπροσαρμόζει τις τιμές χωρίς να υποχρεούται να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό.

Δ. ΤΡΟΠΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ – ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω Τρόπους Αποστολής:

 • Με Acs Courier σε όλη την Ελλάδα, το κόστος είναι 3.00€ για παραγγελίες μικρότερες των 50.00€, για παραγγελίες από 50.00€ και άνω είναι Δωρεάν!
 • Παραλαβή από το κατάστημα

Αναμενόμενοι χρόνοι παράδοσης:

 • Ηπειρωτική Ελλάδα: 1 – 3 εργάσιμες ημέρες
 • Νησιωτική Ελλάδα: 2 – 3 εργάσιμες ημέρες

Ε. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Υπαναχώρηση

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε ολόκληρη την παραγγελία ή μέρος αυτής χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που την παραλάβετε. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Στην περίπτωση που ο λόγος της επιστροφής σας αφορά σε λάθος του καταστήματος δεσμευόμαστε να αναλάβουμε το κόστος επιστροφής των προϊόντων.

Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, έχετε υποχρέωση να αποστείλετε το προϊόν στην άρτια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία του και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις του προϊόντος. Επιπλέον, οφείλετε να συμπεριλάβετε την απόδειξη λιανικής πώλησης. Η επιστροφή θα γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν έγκρισης του καταστήματος.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστραφούν τα χρήματα της παραγγελίας σας, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 8 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση, το Gorakis.gr δίνει την δυνατότητα να αποστείλει εκ νέου courier, στην διεύθυνση που μας έχετε ορίσει για την παραλαβή της παραγγελίας σας, ώστε να παραλάβει τα προς επιστροφή προϊόντα. Στην περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί την επιστροφή της παραγγελίας του χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα του καταστήματος τότε τα έξοδα αποστολής βαραίνουν τον ίδιο τον καταναλωτή. Αφού παραλάβουμε τα προϊόντα, θα επεξεργαστούμε άμεσα το αίτημά σας και θα σας ενημερώσουμε είτε τηλεφωνικά είτε με Email, για τον τρόπο διεκπεραίωσής του.

Δικαίωμα Αντικατάστασης

Το κατάστημα δεν δύναται να παρέχει δικαίωμα αντικατάστασης. Σε περίπτωση που ο καταναλωτής θέλει να αλλάξει το εκάστοτε προϊόν υποχρεούται να προβεί στην επιστροφή του στο κατάστημα και στην πραγματοποίηση νέας παραγγελίας. Εάν ο λόγος επιστροφής αφορά σε λάθος του καταστήματος το κόστος επιστροφής βαραίνει το τελευταίο. (Δυνατότητες επιστροφής: α) πιστωτικό β) επιστροφή χρημάτων)

Αναλυτικός Οδηγός Επιστροφής

 • Αρχικά επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 25210-33038 είτε μέσω Email: gorakis.shop@gmail.com αναφέροντας τον αριθμό παραγγελίας σας και το προϊόν που επιθυμείτε να επιστρέψετε.
 • Τοποθετήστε το προϊόν στην αρχική του συσκευασία ώστε να προστατευθεί κατά τη μεταφορά.
 • Στην συνέχεια, κατόπιν δικού μας αιτήματος στην courier, θα σας καλέσουν ώστε να οριστεί η ημερομηνία και η ώρα παραλαβής του πακέτου.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το προϊόν να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία και στην ίδια άριστη κατάσταση στην οποία το παραλάβατε μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης και συμπεριλαμβανομένων των ειδικών σημάνσεων του προϊόντος (καρτελάκια).
 • Το προϊόν θα πρέπει να επιστραφεί εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που το παραλάβετε.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε (με δική σας courier-μεταφορική) η διεύθυνση στην οποία πρέπει να σταλούν τα προς επιστροφή προϊόντα είναι:

ΓΚΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΣΚΡΑ 30 – ΔΡΑΜΑ
Τ.Κ. 66100
ΑΦΜ: 119559401 – ΔΟΥ: ΔΡΑΜΑΣ

Όλα τα προϊόντα που επιστρέφονται στις αποθήκες του Gorakis.gr υπόκεινται σε σχολαστικό ποιοτικό έλεγχο.

Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας, την κατάσταση των προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελλάτωμα κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο προϊόν που επεστράφη το κατάστημα οφείλει να επικοινωνήσει με τον καταναλωτή για την επίλυση του ζητήματος.

ΣΤ. ΔΙΑΦΟΡΑ

Αν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κλπ) δεν είναι δυνατό να σας παραδώσουμε τα προϊόντα εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα σας ενημερώσουμε μέσω Email, προκειμένου να μας δηλώσετε αν επιθυμείτε, υπό αυτές τις συνθήκες, την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας. To Gorakis.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για όποια κατάσταση είναι εκτός δικής του υπαιτιότητας και θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

To Gorakis.gr  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τoυς όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών. Το κατάστημα αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στους όρους.