Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Απορρήτου

Α. ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ο ιστότοπος Gorakis.gr περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο αποτελεί την ηλεκτρονική παρουσία του καταστήματος με την επωνυμία «Γκοράκης» και τον διακριτικό τίτλο «Gorakis.gr» (ΑΦΜ  042185620 – ΔΟΥ: ΔΡΑΜΑΣ). Η έδρα του καταστήματος βρίσκεται ΣΚΡΑ 30  Τ.Κ. 66100 Δράμα, Ελλάδα. Κατά συνέπεια είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επεξεργασία και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Β. ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ

Στο Gorakis.gr λαμβάνουμε υπόψιν το προσωπικό απόρρητο και την εμπιστοσύνη σας πολύ σοβαρά. H Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σκοπεύει να διασφαλίσει πως οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο, που συλλέγεται από το Gorakis.gr θα προστατεύεται, θα χρησιμοποιείται, θα φυλάσσεται και θα επεξεργάζεται από εμάς με σκοπό τη μεταξύ μας επικοινωνία και την παροχή υπηρεσιών, συμβατών πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιδιοκτησίας των προσωπικών δεδομένων Κανονισμός (EU) 2016/679.

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τους ακόλουθους τύπους πληροφοριών:

 • όταν κάνετε εγγραφή στα Ενημερωτικά Δελτία (Newsletter)
 • όταν κάνετε εγγραφή στον ιστότοπο μέσω του διαδικτύου ή παρέχετε προσωπικές πληροφορίες στο κατάστημα μέσω της Κάρτας Mέλους
 • όταν πραγματοποιείται μία παραγγελία μέσω του ιστοτόπου

Επεξεργαζόμαστε με τη συγκατάθεσή σας τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα, τα οποία παρέχετε κατά την αλληλεπίδρασή σας με τον ιστότοπο και όταν χρησιμοποιείτε τις σχετικές υπηρεσίες και λειτουργίες. Τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο,  διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email), αριθμό τηλεφώνου, ταχυδρομική διεύθυνση, οικονομικά στοιχεία (λεπτομέρειες σχετικά με τη χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα), διεύθυνση αποστολής, διεύθυνση έκδοσης απόδειξης ή τιμολογίου και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που θεωρείτε απαραίτητη να μοιραστείτε μαζί μας.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πραγματοποιείται μέσω υπολογιστών αλλά και εντύπων και συνεπάγεται πάντα με την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Γ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Το  Gorakis.gr μπορεί να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα για τους εξής σκοπούς (όπου χρειαζόμαστε τη συγκατάθεσή σας έχει σημειωθεί*):

 • για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις μεταξύ μας συμφωνίες και για την επεξεργασία και την ολοκλήρωση των παραγγελιών και των πληρωμών σας
 • για την αποστολή αποριών, αλληλογραφίας και παραπόνων που έχετε εκφράσει
 • για την αποστολή σχετικών διαφημίσεων, για νέα προϊόντα, νέες προσφορές και  εκπτωτικά κουπόνια (Newsletter)*

Δ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για κάποιες από τις χρήσεις των προσωπικών σας δεδομένων (όπως περιγράφεται παραπάνω) υπάρχει νομική βάση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και για να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συγκατάθεσή σας (αυτές δε σημειώνονται με *).

Περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τις καταστάσεις κατά τις οποίες είναι απαραίτητο για εμάς να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πληροφορία ώστε να δημιουργήσουμε μία σύμβαση με εσάς ή για να ξεκινήσουν διαδικασίες πριν από τη σύναψη αυτής, π.χ. την επεξεργασία της παραγγελίας σας, την παροχή υπηρεσιών φροντίδας των προϊόντων και τη εξυπηρέτησή σας ή τη διαχείριση του ηλεκτρονικού σας λογαριασμού στον ιστότοπο.

Συμπεριλαμβάνει επίσης τις συνθήκες (όπως περιγράφονται παρακάτω) όπου διατηρούμε έννομο συμφέρον να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουμε την κατάλληλη προφύλαξη για τα δικαιώματα και τα συμφέροντά σας:

 • για να λαμβάνετε Ενημερωτικά Δελτία (Newsletter). Μπορείτε να εγγραφείτε (Subscribe) ανά πάσα στιγμή στα Ενημερωτικά μας Δελτία (Newsletter) από τον ιστότοπο. Εάν οποιαδήποτε στιγμή δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε Ενημερωτικά Δελτία από το Gorakis.gr μπορείτε να κάνετε Διακοπή Συνδρομής (Unsubscribe) στον σύνδεσμο που θα βρείτε στο κάτω μέρος κάθε ηλεκτρονικού μηνύματος (Email) ή επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση gorakis.shop@gmail.com.
 • για να σας παρουσιάσουμε εξατομικευμένες προσφορές στον ιστότοπό μας, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram.
 • για να διασφαλίσουμε ότι γνωρίζετε για οποιεσδήποτε αλλαγές του ιστότοπου και της Πολιτικής Απορρήτου.

Όπου διαθέτουμε νομική βάση για να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας (όπως περιγράφεται παραπάνω), η Πολιτική Απορρήτου εκπληρώνει το καθήκον μας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων με κάθε θεμιτό και νόμιμο τρόπο, που θα περιμένατε από εμάς, δίνοντας σας τις απαραίτητες ειδοποιήσεις και επεξηγήσεις του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν.

Όπου απαιτείται η συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και χρειάζεται η συγκατάθεσή σας επιλέγετε το αντίστοιχο κουτάκι ή διαφορετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα- χωρίς να δίνετε υποχρεωτικές πληροφορίες- προφορικά στα καταστήματα ή με τη κάρτα μέλους. Για παράδειγμα, θα επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία για προωθητικές ενέργειες μόνο εάν έχουμε τη συγκατάθεσή σας.

Ενημερωτικά Δελτία (Newsletter) και η μεταξύ μας επικοινωνία

Επιθυμούμε, εάν συναινέσετε, να σας ενημερώνουμε για νέα προϊόντα, νέες προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια του Gorakis.gr (συμπεριλαμβανομένου εξατομικευμένου περιεχομένου και διαφήμισης, μέσων κοινωνικής δικτύωσης).

Ε. Η ΛΙΣΤΑ ΕΠΑΦΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ (NEWSLETTER)

Κατά την ολοκλήρωση των αγορών σας ή κατά την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος  (Email) μέσω την φόρμας επικοινωνίας του ιστοτόπου μπορείτε να επιλέξετε το αντίστοιχο κουτάκι ώστε να σας στέλνουμε Ενημερωτικά Δελτία (Newsletter). Με τη συγκατάθεσή σας, θα χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Email) σας σαν έναν βολικό τρόπο να επικοινωνούμε μαζί σας για την παραγγελία σας ή για οποιαδήποτε άλλη ειδοποίηση και υπενθύμιση. Ανά πάσα στιγμή, ενδέχεται να σας ενημερώνουμε και για Νέα Προϊόντα, Νέες Προσφορές και Εκπτωτικά Κουπόνια.

Μπορώ να απεγγραφώ από τη λίστα επαφών των Ενημερωτικών Δελτίων (Newsletter);

Εάν οποιαδήποτε στιγμή δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε Ενημερωτικά Δελτία από το Gorakis.gr μπορείτε  να κάνετε Διακοπή Συνδρομής (Unsubscribe) στον σύνδεσμο που θα βρείτε στο κάτω μέρος κάθε ηλεκτρονικού μηνύματος (Email) ή επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση gorakis.shop@gmail.com.

Θα δώσετε τα στοιχεία μου σε τρίτα πρόσωπα;

Δε θα δώσουμε ποτέ τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τρίτους για προωθητικές ενέργειες. Σεβόμαστε το προσωπικό σας απόρρητο και δεσμευόμαστε να το προφυλάξουμε.

ΣΤ. ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Το προσωπικό σας απόρρητο, ως άτομο και ως πελάτης, είναι σημαντικό για εμάς, οπότε δε χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες, που μας δίνετε στον συγκεκριμένο ιστότοπο, για να μάθουμε κάτι παραπάνω για εσάς παρά μόνο για να ολοκληρώσουμε τις αγορές σας. Οποιοδήποτε προσωπικό στοιχείο συλλέγεται από εμάς κατά την πλοήγηση και τη χρήση του ιστότοπου καταγράφεται ηλεκτρονικά και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τον νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πώς προστατεύουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες στα εσωτερικά μας συστήματα;

Προστατεύουμε το προσωπικό σας απόρρητο με διάφορους τρόπους: τα προσωπικά δεδομένα που εισάγουμε στο σύστημά μας είναι με πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της εχεμύθειας και έχει ως βάση τις αρχές της ορθής πρακτικής, της νομιμότητας και της διαφάνειας στην επεξεργασία. Η πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού του πελάτη περιορίζεται σε όσους χρειάζονται πρόσβαση κατά την εκτέλεση της εργασίας τους. Κάνουμε πλήρη έλεγχο του ονόματος χρήστη και του κωδικού στο σύστημά μας.

Ποια άτομα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα;

Στα προσωπικά δεδομένα έχει πρόσβαση μόνο το προσωπικό του Gorakis.gr, που ασχολείται με την επεξεργασία των παραγγελιών και την ανάπτυξη του ιστοτόπου.

Ζ. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων του  Gorakis.gr στην οποία  είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επεξεργασία και την προστασία τους.

Ενδεχομένως μπορεί να μοιραστούμε τα στοιχεία σας με επιλεγμένες κατηγορίες τρίτων προσώπων σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασία Προσωπικών Δεδομένων:

 • οι πάροχοι υπηρεσιών (π.χ. οι προγραμματιστές), οι επιχειρηματικό εταίροι για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συμφωνίας μεταξύ σας (όπως δραστηριότητες του ιστότοπου, υπηρεσίες πληρωμής, μεταφορές, παραδόσεις),
 • οι πάροχοι αναλύσεων και πληροφοριών, που μας βοηθούν στη βελτίωση και στη βελτιστοποίηση του ιστότοπου,
 • οι νομικοί ή ρυθμιστικοί οργανισμοί ή εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα, όσον αφορά την επαλήθευση αιτήματος σχετικά με την ποινική έρευνα ή την εικαζόμενη παράνομη δραστηριότητα ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα μέσα από τον ιστότοπο, που μπορεί να εκθέσει εμάς και/ή τον χρήστη ή οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο σε νομικούς κινδύνους και ευθύνη.

Αυτά τα τρίτα άτομα που ενδέχεται να λάβουν τις πληροφορίες σας θα τις επεξεργαστούν για συγκεκριμένους λόγους, που καθορίστηκαν προηγουμένως, και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Gorakis.gr θα διατηρεί έναν κατάλογο τρίτων προσώπων με τους οποίους μοιράζονται τα δεδομένα, ο οποίος θα γνωστοποιείται κατόπιν αιτήσεως.

Η. ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Θα διατηρούμε τα στοιχεία σας για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για εμάς για να σας παρέχουμε τις απαραίτητες υπηρεσίες για όσο επιθυμείτε να έχετε επαφή μαζί μας. Εάν δεν έχετε συμφωνήσει ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα στοιχεία σας  για προωθητικές ενέργειες, θα τα κρατήσουμε για 6 χρόνια από τη στιγμή που πραγματοποιήσατε την αγορά σας.

Διατηρείτε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα:

 • Πρόσβαση Διατηρείτε το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία που διατηρούμε για εσάς, όπως και σε μία ενημερωμένη λίστα από τα άτομα που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Θα πρέπει να αποδείξετε την ταυτότητά σας πριν σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία.
 • Διόρθωση ή διαγραφή Διατηρείτε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ή τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων, που διατηρούμε για εσάς.
 • Περιορισμός Διατηρείτε το δικαίωμα να περιορίσετε τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων εάν δεν είναι ακριβή, εάν η χρήση είναι παράνομη ή αν δεν υπάρχει πλέον λόγος να τα διατηρούμε.
 • Αλλαγή των προτιμήσεων Μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε. Για παράδειγμα, εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη Ενημερωτικών Δελτίων (Newsletter), αλλά αλλάξατε γνώμη, μπορείτε  να κάνετε Διακοπή Συνδρομής (Unsubscribe) στον σύνδεσμο που θα βρείτε στο κάτω μέρος κάθε ηλεκτρονικού μηνύματος (Email) ή επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση gorakis.shop@gmail.com
 • Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σε σχέση με τις διαδικασίες αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων ή όσον αφορά την εγκυρότητά τους, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ή να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
 • Δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων Διατηρείτε το δικαίωμα απόκτησης των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς σε δομημένη ηλεκτρονική μορφή και για να τα δώσετε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων, όπου είναι (α) τα προσωπικά δεδομένα που έχετε δώσει σε εμάς και (β)  εάν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα με βάση τη συγκατάθεσή σας (όπως πληροφορίες για τις προτιμήσεις για το προωθητικό υλικό).
 • Παράπονα Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Εάν συνεχίζετε να μη είστε ικανοποιημένοι, έχετε το δικαίωμα να προβείτε σε παράπονα στον Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για να ασκήσετε κάποιο από τα προαναφερθέντα δικαιώματά σας, παρακαλούμε να μας γράψετε στη διεύθυνση  ΣΚΡΑ 30  Τ.Κ. 66100 Δράμα, Ελλάδα, ή να μας αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gorakis.shop@gmail.com

Εάν επιθυμείτε να σταματήσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή να διαγράψουμε εντελώς ακόμη και αυτά που απαιτούνται για την εύκολη χρήση του ιστότοπου (τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να σας παρέχουμε υπηρεσίες, όπως η διαχείριση του διαδικτυακού σας λογαριασμού), ίσως να μη μπορείτε να χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο όπως πριν.

Θ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα σας ειδοποιήσουμε για πιθανόν αλλαγές στη συγκεκριμένη Πολιτική Προστασία Προσωπικών Δεδομένων δημοσιεύοντας τους τροποποιημένους όρους στον ιστότοπο.

Εάν δεν συμφωνείτε με του νέους όρους της συγκεκριμένης Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας μέσα σε τριάντα (30) ημέρες επικοινωνώντας μαζί μας στο gorakis.shop@gmail.com. Ο λογαριασμός σας θα κλείσει και δε θα δεσμευτείτε από τους νέους όρους. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη διαγραφή των πληροφοριών σας (όπως αναφέρεται παραπάνω). Διαφορετικά, εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο μετά την ημερομηνία αλλαγής των όρων συνεπάγεται με αποδοχή των νέων όρων Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ι. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είμαστε πάντα στη διάθεση των πελατών μας. Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την Πολιτική Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, εάν επιθυμείτε να σταματήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας, εάν θέλετε να εξασκήσετε τα δικαιώματά σας όπως αναφέρεται παραπάνω ή για οποιοδήποτε παράπονο, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με μαζί μας τηλεφωνικά στο 25210-33038  και στην ηλεκτρονική διεύθυνση gorakis.shop@gmail.com.